Te hard rijden en uw rijbewijs wordt ingenomen. Wat nu?

Gesteld dat u zodanig te hard rijdt dat uw rijbewijs wordt ingevorderd. U hoort dan pas na 10 dagen van het Openbaar Ministerie of u dit direct weer terugkrijgt. Is dit niet het geval, dan kan het zelfs nog een aantal maanden duren voor u uw rijbewijs terugkrijgt, zelfs al heeft u voor het eerst een dergelijke overtreding begaan.

Omdat wij begrijpen dat men tegenwoordig een rijbewijs nodig heeft in het dagelijks leven en hier soms zelf afhankelijk van is, dienen wij direct bij de rechtbank voor u een bezwaarschrift in tegen de inbeslagname. U moet er ter zitting rekening mee houden dat u kunt aantonen dat u uw rijbewijs geen dag kunt missen in verband met bijvoorbeeld uw werk. Ook dient er een redelijke verklaring te worden gegeven voor de overtreding van de maximum snelheid.

Het is raadzaam u in een dergelijke procedure te laten bijstaan door een van onze advocaten. Met de jarenlange ervaring op dit gebied, kan er een realistische inschatting van uw kansen plaatsvinden en een verweer op maat worden gevoerd.

Voor meer informatie neemt u vrijblijvend contact op met ons kantoor.

 Mr. H.A. van der Hout

Voormolen advocaten